PRVŇÁČCI NA SVÉ ZAHÁJENÍ ŠKOLNÍ DOCHÁZKY V TOMTO ROCE ZŘEJMĚ DLOUHO NEZAPOMENOU

Otřesný pohled se naskytl rodičům, školákům i náhodným kolemjdoucím, když míjeli dolní budovu základní školy.

Probíhala nebo spíše zde probíhá oprava fasády. Jenže buď firma nesplnila termín nebo vedení města termín předání díla stanovilo špatně s ohledem na začátek školního roku.

"Vypadá to tu jako na staveništi, fuj!" říká jedna z maminek a ostatní jí přitakávají s tím, že takový zážitek školáci asi dlouhou dobu nezapomenou.

"To se nemělo stát. Pro spoustu dětí je zahájení školní docházky výjimečný zážitek a my bychom jim pro to měli připravit důstojné prostředí. To, co zde vidíme je opravdu šlendrián. Okna jsou přelepená špinavými foliemi a všude je roztahaný materiál," říká místopředseda českokamenické ODS Ivan Šoltys.

Otázkou zůstává, kde se stala chyba? Je v nepořádku smlouva nebo jde o nedodržení termínu ze strany dodavatele? V druhém případě věříme, že je smluvně ošetřena sankce, která bude dodavatelské firmě vyúčtována. Tak jako tak to z paměti lidí nevymaže pohled na staveniště, který se jim naskytl a pravděpodobně to budeme muset ještě nějakou dobu vydržet, protože to rozhodně nevypadá na zpoždění o dva nebo tři dny...

Tomáš Horyna